JALOSTAMO² MUKANA TEATTERIALAN KANSAINVÄLISTYMISHANKKEESSA

3.5.2018

Jalostamo² on valittu Teatterin tiedostuskeskus TINFO:n koordinoimaan uuteen kansainvälistymisohjelmaan. MOTI-ohjelma on suunnattu kotimaisille esittävän taiteen ryhmille, joiden tavoitteena on taiteen tekemisessään suuntautua Suomen rajojen ulkopuolelle. Ohjelmaan valitut ryhmät luovat tuotannollisia ja taiteellisia yhteyksiä eurooppalaisiin festivaaleihin, vierailunäyttämöihin, residensseihin ja agentuureihin. Ohjelmaa tukee Suomen kulttuurirahasto SKR.

Jalostamo²:n kannalta MOTI-ohjelma käynnistyy erinomaisena hetkenä. Ryhmä on kuluvana keväänä käynnistänyt kansainvälisen Immigration nation -hankkeen, jonka puitteissa tullaan valmistamaan kolme teatteriesitystä kansainvälisinä yhteistuotantoina vuosina 2018-2020. Esitykset käsittelevät uutta eurooppalaista identiteettiä muukalaisuuden ja siirtolaisuuden teemojen kautta.

Hankkeen ensimmäinen esitys NO30 Rännurahvas valmistetaan yhteistyössä Viron kansainvälisesti tunnetuimman nykyteatteriryhmän Teater NO99:n kanssa. Esityksen ensi-ilta on syyskuun 2018 alussa Tallinnassa.