Dreams For Sale saa ensi-iltansa Kansallismuseon Kallioluolassa 17.11.2020

11.11.2020

Ensimmäinen Studio Total -nimellä tuotettu Dreams for Sale on kokonaistaideteos ihmisyydestä, unelmista ja toivosta. Esitys saa ensi-iltansa tiistaina 17.11. ja sitä esitetään marras-joulukuussa 15 esityksen verran Kansallismuseon Kallioluolassa, joka on normaalisti yleisöltä suljettu tila.

Esitys toteutetaan yhteistyössä Kansallismuseon kanssa.

Teos on kantaaottava ja samalla toiveikas pohdinta ihmisyydestä, mutta ennen kaikkea se on esitys uusista aluista ja unelmista. Teoksessa inspiraation lähteinä ovat toimineet niin ​Pentti Linkolan​ ekofasistiset kirjoitukset kuin taide-elokuvaklassikot sekä useat kuvataiteen edustajat.

Dreams for Sale -teoksessa katsojille loihditaan maan alla olevaan luolaan konseptuaaliset iltamat – viimeiset juhlat nykyaikaiselle ihmiselle. Teoksen keskiössä on luolassa asuva unelmien arkistoija, Väinö (näyttelijä-tanssija ​Tuomas Juntunen​), joka on paennut maailmaa Kallioluolaan. Videolla nähdään myös virolaiset näyttelijät Ragnar Uustal​ ​ja ​​Rea Lest​​, jotka heräävät henkiin pienoismallien ihmisinä.

Kyseessä on ensimmäinen osa Studio Totalin ​Dreams, Dreams, Dreams -nimeä kantavasta trilogiasta, jossa keskiössä on haaveiden toteuttaminen, toivo ja uusien alkujen ihanuus.

Vallitsevan koronapandemian aikaan yleisön, henkilökunnan ja esiintyjien turvallisuuden varmistamiseksi turvavälit on esitystilassa otettu huomioon. Lisäksi erityishuomiota on kiinnitetty tilan hygieniatasoon ja käsien desinfiointiaineiden saatavuuteen. Yleisön odotetaan käyttävän kasvomaskia esityksen ajan.

Kokoontuminen Kansallismuseon keskihallissa (käynti museon pääovista), josta yleisö johdatetaan esityspaikalle

Dreams for Sale

Kansallismuseo, Kallioluola

(Mannerheimintie 34, Helsinki)

Ti 17.11. klo 19:00 (ensi-ilta)

Esitykset 20.11.-17.12.2020

Liput Dreams for Sale -esitykseen myynnissä Tiketin myyntipisteissä: tiketti.fi/dreamsforsale

Tapahtuma Facebookissa

OHJAUS: ANNA LIPPONEN
DRAMATURGIA: LAUR KAUNISSAARE (VIRO)
LAVASTUS, VALO- JA VIDEOSUUNNITTELU: PETRI TUHKANEN
LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU: SIMONA BIEKSAITE (LIETTUA/NORJA)
ÄÄNISUUNNITTELU: ANTTI PUUMALAINEN
KUVAUS: JEKATERINA ABRAMOVA (VIRO)
NÄYTTÄMÖLLÄ: TUOMAS JUNTUNEN
VIDEOLLA: REA LEST (VIRO), RAGNAR UUSTAL (VIRO)
VALOSUUNNITTELIJAN ASSISTENTTI: LYYDIA JOHANSSON (TEAK)
TUOTANTO: STUDIO TOTAL – ANNA LIPPONEN, PETRA KYTÖLÄ, KATARIINA UUSITUPA, JAAKKO LENNI-TAATTOLA KANSALLISMUSEO – VIKTOR SOHLSTRÖM