Keväiset kuulumiset!

17.5.2021

Terveisiä Studio Totalin keväästä. Vaikka koronatilanne onkin estänyt esittämisen Helsingissä tänä keväänä kokonaan, Studio Totalilla vauhti ei ole pysähtynyt. Nyt voimme hieman paljastaa, mitä on odotettavissa.

 

Uusi produktio: Survivors

Joulukuussa 2020 starttasimme harjoitukset Tanskassa ja kevään aikana olemme työskennelleet uuden teoksen Survivorsin parissa sekä Kööpenhaminassa, että Århusissa, jossa vierailimme huhtikuussa Bora Boran -residenssissä. Teos on suomalais-tanskalaisen Location X:n tuottama teos kahdelle näyttelijälle. Studio Totalin Anna Lipponen on teoksessa näyttämöllä, koreografina toimii Taneli Törmä ja skenografina Petri Tuhkanen. Teoksessa käytettävä teksti on myös Lipposen kirjoittama. Survivors saa ensi-iltansa Kööpenhaminassa Teater Får 302:ssa 5.lokakuuta 2021. Lisäksi teos nähdään syksyllä myös Odensessa Dynamo-teatterilla. Studio Total tuottaa teoksen Suomeen keväällä 2022.

 

Kansainvälisten esityksien siirtyminen

Ajan hengen mukaisesti keikkoja on jouduttu myös siirtämään tulevaisuuteen. RadioLoven Reykjavikin kesälle suunniteltu keikka siirtyy eteenpäin, samoin kuin RadioLoven Pathos Münchenin vierailu Saksassa. Münchenin vierailu toteutuu näillä näkymin helmi-maaliskuussa 2022. Myös RadioLoven siirtyneet Hampurin keikat tapahtuvat näillä näkymin keväällä 2022.

Ice Ice Baby -teos tuli valituksi Liettuaan Dive into the Theatre -festivaalin pääohjelmistoon, mutta matka peruuntui koronatilanteen vuoksi, toivottavasti pääsemme vierailemaan sielläkin vielä tulevaisuudessa.

Syksylle on tullut muitakin kutsuja ulkomailta, kuten Norjasta Bergen Fringe Festivaalilta. Näistä kerromme myöhemmin lisää!

 

Dreams for Salen paluu Helsinkiin

Suomessa tilanne alkaa näyttää lupaavammalta ja iloksemme voimme kertoa, että Dreams for Sale jatkaa ohjelmistossa elo-syyskuussa. Esityspäivät julkaistaan piakkoin ja liput tulevat myyntiin vielä kevään aikana. Olemme iloisia, että pääsemme takaisin Kansallismuseon uumeniin.

 

Petri Tuhkanen palkittiin Virossa

Tänä keväänä saimme myös iloisia uutisia, kun taiteellinen johtajamme valosuunnittelija Petri Tuhkanen palkittiin Viron Teatteriliiton vuoden taiteilijapalkinnolla 27.3.2021 valo- ja videosuunnittelusta Eesti Draamateatterin teoksessa Kuritöö ja Karistus.

 

Aurinkoa kevääseen, se lämmittää jo!