Katsaus esityskauteen 2021-22

24.8.2021

Teatteriryhmä Studio Totalille kausi 2021-22 tulee olemaan mielenkiintoinen yhdistelmä vanhoja kumppanuuksia, uusia ystäviä ja tutkimattomia rajaseutuja. Kauden alkajaisiksi ryhmän taiteelliset johtajat osallistuivat Tallinnassa Kadriorgin palatissa Viron itsenäisyyden kunniaksi järjestettyyn juhlatilaisuuteen. Petri Tuhkanen oli kutsuttujen joukossa Eesti Draamateaterin esitykseen Rikos ja rangaistus vuonna 2020 tekemänsä palkitun valo- ja videosuunnittelunsa johdosta.

Myöhemmin kauden aikana Studio Totalin esityksiä tullaan näkemään Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa – sekä internetin välityksellä. Seuraavassa pieni katsaus siihen, mitä tuleman pitää:

Paikkasidonnainen näyttämöteos Dreams for Sale palaa 24.8. Suomen kansallismuseon uumeniin. Anna Lipposen ohjaamasta teoksesta on tarjolla kolmen viikon (12.9. asti) aikana yhteensä 14 esitystä.

RadioLove on kutsuttu osaksi Bergen Fringe Festivalin taiteellista ohjelmistoa. Teos esitetään festivaaleilla kahdesti (3. & 4.9.). Festivaalivierailu on samalla Studio Totalin ensiesiintyminen Norjassa.

Lokakuussa Studio Total yhdistää voimansa koreografi Taneli Törmän Location X -ryhmän kanssa. Survivors, tanssiteos kahdelle näyttelijälle (Anna Lipponen & Troels Hagen Findsen), saa ensi-iltansa Kööpenhaminassa Teater Får 302:ssa (esitykset 5.-9.10.). Myöhemmin syksyllä esitys nähdään myös Odensen Dynamolla (18.-19.11.).

Samaan aikaan Anna ja Petri jatkavat yhteistyötä berliiniläisen dramaturgin Katja von Der Roppin kanssa. Kolmikon ensimmäinen yhteistyö oli vuonna 2020 ensi-iltansa saanut RadioLove. Tällä kertaa työn alla on suomalais-saksalaisena yhteistuotantona valmistettava näyttämöteos, joka saa ensi-iltansa keväällä 2022 Münchenissä.