Eteenpäin: Tanska – Ranska – Online

30.9.2021

Alkusyksyn esityskauden jälkeen Studio Total hyvästelee Kansallismuseon kallioluolan sekä Dreams for Sale -esityksen – ainakin toistaiseksi. Matka jatkuu kohti etelää ja seuraavat pysähdyspaikat löytyvät Tanskasta ja Ranskasta. Syksyn mittaan teatterin matkaa on mahdollista seurata myös internetin välityksellä.

 

Survivors ensi-illassa Kööpenhaminassa 5.10.2021

 

SURVIVORS on liikkeellinen teos kahdelle näyttelijälle (Troels Hagen Findsen (DK) & Anna Lipponen). Esitys kutsuu yleisön tragikoomiseen luuppiin, jossa ihminen tavoittelee hypoteettisia päämääriä, tunteita ja elämää tietämättä, miksi ja ketä varten.

Survivors on tanskalais-suomalaisen koreografin Taneli Törmän Location X -ryhmän tuotanto, joka toteutetaan yhteistyössä Studio Totalin taiteilijoiden kanssa. Teos saa ensi-iltansa 5.10.2021 Kööpenhaminassa Teater FÅR 302:ssa.

Koreografi Taneli Törmän liike yhdistettynä näyttelijä-ohjaaja Anna Lipposen tekstiin luo 60-minuuttisen poeettisen maratonin. Kuunnelmanomainen teksti yhdistettynä work out -kulttuurista inspiroituneeseen liikekieleen synnyttää teokseen monimerkityksellinen mielenmaiseman, jossa kaksi näyttelijää kamppailee itseään, aikaa, maailmankatsomusta, totuttua ja tuntematon vastaan.

Tulevat esitykset

Teater Får 302. Kööpenhamina, Tanska
5-9.10.2021

Dynamo. Odense, Tanska
18-19.11.2021

Bora Bora, Århus, Tanska
20-21.4.2022

Teos nähdään myös Suomessa vuonna 2022.

RadioLove nähdään lontoolaisen Voila! Europe -festivaalin online-ohjelmistossa

 

RadioLove esitetään On Demand -tallenteena osana lontoolaisen Voila! Europe -festivaalin online-ohjelmistoa. Esityksen jälkeen vuorossa on keskustelutilaisuus, jossa ohjaaja Anna Lipponen sekä muita työryhmän jäseniä kertovat esityksestä ja sen taustoista lisää.

RadioLove (online watch party) alkaa 18.11. klo 21:00 Suomen aikaa / 19:00 Lontoon aikaa. Tallenne sekä keskustelutilaisuus ovat lipun ostaneille katsottavissa 1.12.2021 asti.

RADIOLOVE on tunnin mittainen absurdi näyttämöshow, joka yhdistelee Fassbinderiä, Kaurismäkeä ja Lynchiä. Esityksessä unelmat muuttuvat kuviksi, todellisuus kohtaa radioeetterin ja kohtuuttomuus saa ihmisestä vallan. Illan teemoina ovat yksinäisyys, toiseus ja rakkaus. RadioLove vastaa sinun kysymyksiisi ja tekee sinut näkyväksi.

Voila! Europe -festivaali on lontoolaisen esittävän taiteen talon The Cockpitin tuottama festivaali.

Matkalla Lyoniin
(IETM Plenary -tapaaminen lokakuussa)

 

Studio Total on paitsi teatteriryhmä, se on ennen kaikkea jatkumo. Nomad-teatteriryhmä määrittelee itsensä jokaisen teoksen kohdalla uudelleen ja sen rakenne muotoutuu jokaisessa tuotannossa palvelemaan taiteellista sisältöä parhaalla mahdollisella tavalla. Ryhmä on kotonaan Helsingissä, Zürichissä, Bergenissä, Vilnassa, Kööpenhaminassa – missä vain sen esityksiä nähdään tai missä merkityksellisiä taiteilijoiden välisiä kohtaamisia syntyy. Studio Total on matka, jatkuvaa liikettä kohti jotain uutta. Matka kohti tulevaisuutta, joka myös määrittelee itsensä joka päivä uudelleen.

Näistä syistä Studio Totalille on tärkeää kuulua sellaisiin verkoihin kuten IETM (International Network for Contemporary Performing Arts). Lokakuun loppupuolella Anna ja Jaakko suuntaavat Lyoniin osallistumaan verkoston vuotuiseen tapaamiseen. Kansainvälisten teatterintekijöiden tapaaminen tämänkaltaisissa yhteyksissä on tärkeää juuri sen kannalta, mikä määrittelee Studio Totalin ytimen. Kuulumisten päivittäminen kollegoiden kesken, uusien ystävyyksien muodostaminen ja jopa omien tottumusten haastaminen auttaa pysymään liikkeessä.

Lue lisää Studio Totalin taiteilijoista ja taiteellisesta julkilausumasta täältä.