← Kaikki teokset

Kädettömät

Mitä jää jäljelle, kun enää sydän ja aivot toimivat?

Musta komedia ihmiseläimen monimutkaisuudesta

Eletään vuosia 1987−1991. Virossa on käynnissä Laulava vallankumous. Neuvostoliitto on romahtamassa ja uudenlainen elämä lähempänä kuin koskaan. Samaan aikaan Suomessa omituiset oireet vievät 27-vuotiaan Elsen lääkäriin ja hänellä todetaan ALS-sairaus. Tästä alkaa virolaisen isän ja suomalaisen tyttären kohtaaminen, josta ei puutu komiikkaa, draamaa eikä musiikkiakaan.

Kantaesityksensä Lahden kaupunginteatterissa saanut, näyttelijä Anna Lipposen kirjoittama Kädettömät pohtii vapautta niin yksilön kuin yhteiskunnankin näkökulmasta. Esitys kertoo isän ja tyttären kohtaamisesta, kahdesta supikoirasta Manusta ja Panusta lopetetussa teatterissa vuonna 2017, sekä ihmiseläimen maailman monimutkaisuudesta. Näytelmä on musta komedia kahden kulttuurin kohtaamisesta, kuolemasta ja elämän suurista intohimoista. Mitä jää jäljelle, kun enää sydän ja aivot toimivat?

Suomen kantaesitys nähtiin Lahden kaupunginteatterin Aino-näyttämöllä 2.12.2016. Viron kantaesitys Eesti Draamateaterin Maalisaalissa oli 11.3.2017.

Yhteistyökumppanit Eesti Draamateater, Lahden kaupunginteatteri, Viro-Instituutti Suomessa

– ESITYS POISTUNUT OHJELMISTOSTA –

Käsikirjoitus

Anna Lipponen

OHJAUS JA DRAMATURGIA

Tanja-Lotta Räikkä

LAVASTUS JA VALOSUUNNITTELU

Petri Tuhkanen

MUSIIKKI

Samuli Laiho

NÄYTTÄMÖLLÄ

Anna Lipponen ja Tõnu Oja

Tuotanto

Jalostamo-kollektiivi

Tilaa uutiskirje