← Kaikki teokset

NO30 Narrien laiva

Narrien laiva keinuu eteenpäin keskellä ääretöntä merenselkää. Keneen voi enää luottaa? Kenen puoleen kääntyä? Mihin suuntaan kulkea? Miksi kulkea eteenpäin?

Narrien laiva (Kihnu Jõnn) pohjautuu virolaisen kirjailijan Juhan Smuulin (1922-1971) eeppiseen, arkkityyppiseen ja nasevaan tarinaan ihmisistä, jotka purjehtivat toistuvasti pois kotoaan – palatakseen kotiinsa yhä uudelleen. Esityksen dramaturginen jännite ja psykologiset suhteet ovat pingottuneet kuin aatelismiehen paidanrintamus. Tarinan huumori ja henkilöiden puheenparsi maistuvat meheviltä kuin vastapaistettu kala. Valtamerta halkova laiva on lastattu värikkäillä henkilöhahmoilla, elämänilolla, laululla ja naurulla sekä swingillä. Ja kun matkaa on taitettu loputtomia viikkoja, laiva alkaa vähitellen natista liitoksissaan; alkuperäinen päämäärä on hyvän aikaa sitten unohdettu, jännitteet lisääntyvät, jokainen vuorollaan yrittää tarttua ruoriin kääntääkseen sitä mihin tahansa suuntaan. Narrien laiva keinuu eteenpäin keskellä ääretöntä merenselkää. Keneen voi enää luottaa? Kenen puoleen kääntyä? Mihin suuntaan kulkea? Miksi kulkea eteenpäin?

Yhteistuotanto virolaisen Teater NO99:n kanssa.
Ensi-ilta: 7.9.2018.
Teater NO99, Tallinna (Sakala 3)

Tuotantoa tukemassa: Suomalais-virolainen kulttuurisäätiö ja TelepART

– POISTUNUT OHJELMISTOSTA –

Ohjaus ja lavastus

Tiit Ojasoo

Valosuunnittelu ja lavastus

Petri Tuhkanen

Musiikki

Jakob Juhkam

Näyttämöllä

Marika Vaarik, Eva Koldits, Rea Lest, Gert Raudsep, Rasmus Kaljujärv, Simeoni Sundja, Jörgen Liik, Ragnar Uustal ja Anna Lipponen

Tuotanto

Teater NO99 ja Jalostamo²

Tilaa uutiskirje