← Kaikki teokset

Julia/Julia

”Mutta eipä nyt kiirehditä ja eipä nyt ehditä asioiden edelle sillä nyt on 
yö ja aamuun on vielä aikaa.”

Julia/Julia – tarina naisesta joka oli melkein onnellinen

Julia kasvaa naiseksi lama-ajan Suomessa. Hän haaveilee Romeosta ja saa Raimon. Mies on hyvä ja perhe kasvaa ensin yhdellä, sitten toisella lapsella. Alussa ei onnesta ole puutetta, mutta Julialla on silti ongelma – raha. Laskut alkavat parveilla pienen perheen ympärillä ja Julian ahdistus kasvaa velkataakan mukana. Eräänä päivänä Julia murtuu taakkansa alle. Ja loppu on hiljaisuutta.

Jari Juutisen kirjoittama monologi Julia/Julia kertoo naisesta, joka surmaa perheensä taloudellisessa ahdingossa 1990-luvun lama-Suomessa. Teksti pohjautuu Porvoossa 2004 tapahtuneeseen perhesurmaan, jossa äiti tappoi kaksi lastaan, miehensä ja itsensä perheen velkataakan vuoksi. Näytelmä on valitettavan ajankohtainen. Työttömyys lisääntyy, ihmisten velkataakat kasvavat, ihmisiä putoaa jatkuvasti hyvinvointiyhteiskunnan ulkopuolelle, elämää rahoitetaan pikavipeillä, kun muuta mahdollisuutta ei enää nähdä.

Julia/Julia käsittelee haastavaa ja ajankohtaista aihetta päähenkilönsä näkökulmasta. Esityksessä yhdistyvät perinteinen näyttelijäntyö ja elokuvallinen kerronta. Se on teos, jossa Julian elämän käännekohdat kasautuvat pikkuhiljaa umpikujaksi, johon ei enää päivä paista. Esitys kysyy, miksi Julia luopuu toivosta, mistä onni koostuu ja miksi se särkyy. Se on esitys häpeästä, peittämisestä ja kulissien ylläpitämisestä.

Ensi-ilta 12.4.2012 (Korjaamo, Helsinki)

– POISTUNUT OHJELMASTA –

Ohjaus ja videosuunnittelu

Tommi Kainulainen

Lavastus, valo- ja videosuunnittelu

Petri Tuhkanen

Pukusuunnittelu

Paula Varis

Äänisuunnittelu

Viljami Lehtonen

Kuvaus

Aarne Tapola

Näyttämöllä

Anna Lipponen

Videolla

Mikko Pörhölä, Teemu Ojanne, Eija Varima, Robert Enckell

Tuotanto

Jalostamo-kollektiivi

Tilaa uutiskirje